Bhagavad-gita

Vi lever i en turbulent og utfordrende tid 

Les Bhagavad-gitas tidløse visdom om selvrealisasjon og indre fred

Vår visjon

Les på norsk denne mest solgte og autoriserte utgaven av Bhagavad-gita med et samlet opplag på over 30 millioner på mer enn 50 språk.

Bhagavad-gita taler til hjertet og vår sunne fornuft. Dens dype visdom og poetiske skjønnhet har gjort Bhagavad-gita til Indias mest berømte tekst. Vi har fått oversatt denne boken med kommentarene til A.C. Bhaktivedanta Swami slik at alle skal få mulighet til å lese denne utgaven av Bhagavad-gita på norsk. Alle inntekter på salg av Bhagavad-gita går utelukkende til å fortsette arbeidet med å formidle denne visdommen til så mange som mulig. Les mer nederst under fanen om nettsiden.

"Bhagavad-gita er den klokeste og mest opphøyde lære som det er mulig å finne i verden."

Arthur Schopenhauer
Filosof

"Når tvilen kommer over meg, når skuffelsen stirrer meg i øynene og jeg ikke ser et glimt av håp i mørket, vender jeg meg mot Bhagavad-gita og finner et vers her og et vers der, og snart begynner jeg å smile selv midt i de største sorger. De som fordyper seg i Gitaen vil finne ny inspirasjon og ny innsikt i den hver dag."

Mahatma Gandhi
Frigjøringsleder

"Denne oversettelsen og kommentarene er en berikelse ikke bare for de som følger dens lære, men for hinduismen i Norge generelt og for alle her som er interessert i østlig religion og åndelighet."

Knut A. Jacobsen
Professor i religionsvitenskap

Om forfatteren

A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda (1896 – 1977) tilhørte en ubrutt kjede av selvrealiserte mestere som går flere tusen år tilbake i tid til Śrī Kṛṣṇa, og utga mer enn 60 bøker med kommenterende oversettelser og studier av Indias filosofiske og vediske klassikere. Bhagavad-gita som den er med kommentarene til Srila Prabhupada får skryt for å være svært tro mot det den opprinnelige teksten prøver å fortelle. Prabhupadas bøker er blitt verdsatt for deres autoritet, dybde og klarhet. I 1972 ble Bhaktivedanta Book Trust opprettet, og forlaget har blitt verdens største bokforlag innenfor vedisk kultur og filosofi.